Η εταιρεία ErmisBus Δ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ ΜΟΝ/ΠΗ Ε.Π.Ε., ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1969 με την επωνυμία «ΕΡΜΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ Α.Ε.» και αποκλειστικό αντικείμενο εργασίας την υπερκατασκευή καινούργιων μικρών και μεγάλων λεωφορείων. Η εταιρεία κατασκεύασε συνολικά πάνω από 400 λεωφορεία μικρά 30 θέσεων και μεγάλα 50 θέσεων τουριστικού και υπεραστικού τύπου. Τα αμαξώματα κατασκευής της χαρακτηρίστηκαν από τα πιο αξιόπιστα και ανθεκτικά της αγοράς, γεγονός που επαληθεύει την χρήση τους από πολλά ΚΤΕΛ και Τουριστικά Γραφεία μέχρι πρόσφατα.

Το 1984 μετά από μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της υπερκατασκευής η εταιρεία ErmisBus, περνάει στην επισκευή και ανακατασκευή μεταχειρισμένων λεωφορείων, διατηρώντας πάντα την ποιότητα και την αξιοπιστία της. Στόχος της η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πελάτη, σε σχέση με την ποιότητα εργασίας, τις τιμές και τον χρόνο παράδοσης.

Το 1994 η εταιρεία ErmisBus περνάει στην αποκλειστική ιδιοκτησία της οικογένειας Μιχαλόπουλου, βλέπει το μέλλον και εκσυγχρονίζεται, σε τεχνικό αλλά και επικοινωνιακό επίπεδο, με γνώμονα πάντα την ποιότητα , την συνέπεια, την αξιοπιστία και συνεχίζει την δυναμικά ανοδική της πορεία.

Το 1999 παράλληλα με τις επισκευές και κατασκευές σε περιορισμένο αριθμό μικρών λεωφορείων, επεκτείνετε στην εισαγωγή και εμπορία μεταχειρισμένων λεωφορείων. Ακολουθώντας τις απαιτήσεις της αγοράς καλύπτοντας με αυτόν το τρόπο τις ανάγκες των πελατών της, τουριστικών γραφείων και ΚΤΕΛ, με αρίστης ποιότητας μεταχειρισμένα λεωφορεία και minibus εισαγωγής μέχρι και σήμερα.

Το Σεπτέμβριο του 2003 μετά από μια επιτυχημένη πορεία 34 ετών στο χώρο του λεωφορείου και αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες των πελατών της, οι οποίοι ζητούν το γνωστό φιλικό, εξυπηρετικό και αξιόπιστο περιβάλλον της και στα καινούργια λεωφορεία, επανέρχεται στο χώρο του καινούργιου λεωφορείου, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα της IBERBUS S.A., ενός απ’ τους καλύτερους κατασκευαστικούς οίκους καινούργιων λεωφορείων στην Ισπανία με την ονομασία OBRADORS. Μέσα απ’ αυτήν την συνεργασία μπορεί και παρέχει στην Ελληνική αγορά πάνω σε πλαίσια MERCEDES – BENZ, MAN και DAF όλους τους τύπους καινούργιων λεωφορείων: τουριστικά, υπεραστικά, σχολικά, μεταφοράς προσωπικού, αναλαμβάνοντας επίσης κατ’ αποκλειστικότητα τα ανταλλακτικά αλλά και το after sales service τους.

Τον Ιούνιο του 2007 η εταιρεία ErmisBus ως υπερκατασκευαστής Mini-Bus λεωφορείων υπογράφει επίσημη συμφωνία συνεργασίας Framework Agreement με την MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. Ολοκληρώνει την γκάμα των προϊόντων της, μπαίνοντας δυναμικά και στην αγορά των Mini-Bus λεωφορείων, αναλαμβάνοντας επίσης την αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα, την Κύπρο και όλων των Βαλκανικών Κρατών, του καλύτερου κατασκευαστικού οίκου καινούργιων Mini-Bus λεωφορείων της Ισπανίας και του καλύτερου κατασκευαστικού οίκου καινούργιων Limo – Vip Sprinter Mini-Bus λεωφορείων της Τουρκίας , καλύπτοντας έτσι εξ’ ολοκλήρου το φάσμα των προτιμήσεων των πελατών της. Η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση εκτοξεύει την ErmisBus και την καθιστά ως την πρώτη και συνώνυμη επιχείρηση πώλησης καινούργιων πολυτελών minibus στην Ελλάδα, δίνοντας μια άλλη έννοια στη λέξη «Πολυτέλεια».

Το 2010, η εταιρεία ErmisBus συνεχίζει την εξελισσόμενη πορεία της και υπογράφει συμφωνία συνεργασίας Framework Agreement με τη MAN Ελλάς Bus & Τrucks Α.Ε. εδραιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη θέση της στην ελληνική αγορά. Μέσα από μια πλήρη γκάμα μοναδικών MiniBus MercedesBenz Sprinter υπερσύγχρονου σχεδιασμού και πολυτέλειας, μέσα από το άκρως επαγγελματικό, εξυπηρετικό και αξιόπιστο περιβάλλον της. καθώς και μέσα από τις δυνατότητες των πολλαπλών παροχών της, η ErmisBus υπερκαλύπτει τις ανάγκες των πελατών της και τους εξασφαλίζει άμεση εξυπηρέτηση, σταθερότητα και ασφάλεια, καθώς η after sales πολιτική της εταιρείας ανταποκρίνεται και μπορεί να συγκριθεί με αυτή των ευρωπαϊκών πολυεθνικών .

Χαρακτηριστική είναι η δραστηριότητα της εταιρείας και στη κατασκευή σχολικών λεωφορείων, διαμορφωμένα και πάλι σε πλαίσια MercedesBenz Sprinter , όπως επίσης και λεωφορείων για άτομα με ειδικές ανάγκες, πάντοτε ακολουθώντας τις τελευταίες νομοθεσίες και συγκεντρώνοντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των επιβατών.

 

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία 47 ετών στο χώρο των λεωφορείων η εταιρεία ErmisBus εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές και δυναμικές, προηγείται των αναγκών της εποχής και συμβαδίζει πάντα με τις απαιτήσεις των πελατών της, Όλα αυτά συνθέτουν την συνταγή της υγιής και ανοδικής της πορείας, από το 1969 έως και σήμερα και καθορίζουν την επιτυχημένη της πορεία στο αύριο.